Slik spesialtilpasser du Facebook-siden din

Dersom din bedrift har opprettet en egen Facebook-side, er du kjent med de faste fanene i toppmenyen; vegg, info, bilder osv. Det mange ikke er klar over, er at det er mulig å opprette egne sider med egendefinert innhold både i denne toppmenyen og i venstre kolonne på siden.

Selv lærte jeg dette av Jørgen Stenseth og Nils Heldal (takk!) som holdt foredrag om RBKs suksess i sosiale medier på et nettverksmøte i regi av WEBTrondheim for noen måneder siden.

Jeg viser først eksempler på hvordan vi bruker dette i TENK, og så forklarer jeg hvordan du kan gjøre det selv etterpå.

Slik bruker vi dette i TENK

Nedenfor ser du et skjermbilde av TENKs Facebook-side. I toppmenyen finner du de kjente standardfanene; vegg, info, arrangementer og bilder. I tillegg finner du de egendefinerte fanene; tjenester og referanser.

Vi klikker oss inn på tjenester (skjermbildet nedenfor). Her har vi laget en oversikt over våre tjenester, med link til de respektive sidene på vårt eget nettsted. På denne måten genererer Facebook-satsingen trafikk til eget nettsted, som er et av hovedmålene med det vi gjør i sosiale medier.

Nå går vi tilbake til veggen, og ser i venstre kolonne (skjermbildet nedenfor). Her har vi laget et enkelt skjema hvor brukeren kan skrive inn sitt navn og telefonnummer dersom han eller hun ønsker å bli oppringt av oss. Selve skjemaet har vi laget med Jotform. Denne boksen kunne forsåvidt hatt hvilket som helst annet innhold.

Slik kan du bruke dette på din Facebook-side

 1. Gå til Facebook-applikasjonen Static FBML.
 2. Klikk på «legg til på min side», og velg hvilken Facebook-side du vil legge til appikasjonen for.
 3. Gå til siden hvor du administrerer din(e) Facebook-side(r), evt klikk her.
 4. Klikk «rediger side».
 5. Under applikasjoner vil du finne «FBML». Klikk «rediger».
 6. Legg inn tittel og bruk HTML-kode for å legge inn egendefinert innhold.
 7. Når du klikker «lagre endringer» skal innholdet være synlig på Facebook-siden.

For å lage avansert innhold kreves det at du har noe kjennskap til kodespråket HTML. Du kan velge hvor på Facebook-siden innholdet skal vises ved å gå inn på applikasjonsinnstillinger.

Kommenter gjerne dersom noe er uklart eller hvis du har utfyllende opplysninger.

Reklamer

Stikkord: , ,

17 responses to “Slik spesialtilpasser du Facebook-siden din”

 1. Øyvind Henriksen says :

  Veldig nyttig innlegg, Ørjan! Jeg visste ikke at man kunne lage et slikt skjema på facebooksiden, må virkelig teste ut tilpassingsmulighetene.

  Jeg har også sett mange linke til Facebookprofilen sin via disse skredersydde sidene, og laget ganske mye kult innhold på en sode som vises integrert i facebook, litt samme konseptet som om du hadde laget en slik link:

  Følg oss på facebook: http://www.facebook.com/tenkweb?v=app_7146470109

 2. Ørjan says :

  Takk for det! Og takk for tips om link direkte til egentilpasset side.

  Tror det er viktig å aktualisere Facebook-sidene med tanke på hvor mange ganger mer tid brukeren tilbringer på Facebook enn på selve nettstedet.

  Gøy å se at du følger bloggen.

 3. Line says :

  Hei,
  Hvordan har dere fått laget fanene tjenester og referanser?
  Bra blogg :)

 4. Ørjan says :

  Hei Line

  Det er applikasjonen FBML som er brukt for å lage fanene. Vi har gått frem slik det er beskrevet til slutt i blogginnlegget. Prøv å installere applikasjonen, så er det bare å prøve seg frem.

  Flott at du liker bloggen.

 5. Line says :

  Du vet ikke om noen som kan gjøre sånn ting? Optimalisere hele siden.
  Jeg kan absolutt ingenting om html etc..

  Takk for hjelpen!

 6. Ørjan says :

  Vi kan gjerne hjelpe deg med dette i TENK AS. Bare ta kontakt med meg via orjan@tenk.as, så ser vi nærmere på det.

 7. Tommen says :

  Hei og takk for nyttig info :)
  Jeg forstår alt hva du sier her og tester det selv, men sliter med å få til de/den rette html koder for at det skal se riktig ut ?
  I applikasjonen har du bare kopiert html fra din nettside ?
  Har du en eller annen link som beskriver hvordan man setter inn riktig koding eller lignende ?

  På forhånd takk :)

 8. Ørjan says :

  Hei Tommen

  Det kan hende at HTML-koden du flytter fra nettsiden din tolkes annerledes på Facebook. Det kan f.eks. være ulik formatering på overskrifter osv. Du ser f.eks. at overskriftene på Facebook-siden «Tjenester» er annerledes enn på http://www.tenk.as. Det er imidlertid mulig å tilpasse utseendet også på Facebook-siden.

  Send meg en mail på orjan@tenk.as dersom du vil jeg skal se på det spesifikke tilfellet.

 9. Elin says :

  Hei

  har forsøkt oppskriften over, men har fått beskjed om at FBML skal vekk og at facebook heller skal satse på iFrame. Jeg får derfor ikke opprettet faner på siden med egendefinert innhold.

  iframe er kun et hull hvor man legger inn en url til en eksisterende webside. har du noen forslag til meg?

  • Ørjan says :

   Hei Elin
   Det virker som om fokuset går over til iFrame, ja. I praksis kan du få til det samme resultatet med iFrame, men det krever at selve innholdet ligger på din egen webserver – og så kan Facebook vise dette gjennom «hullet» på Facebook-siden. Ta gjerne kontakt på orjan@tenk.as dersom du vil jeg skal se nærmere på det.

 10. Pål Stavrum says :

  Hei, og takk for oppskrift. Det funket suverent hos meg.

 11. Anne says :

  Hei.

  Jeg finner dessverre ikke på Static FBML i facebook hvor man kan legge den til Side. Det står bare legg til favoritter til side min.

  Men det da ikke samme, eller?

  Vennligst hjelp meg til å få det til.

  Mvh Anne

  • Ørjan says :

   Hei Anne! Facebook har fjernet muligheten til å bruke denne applikasjonen, så nå er ordningene for å lage egentiplassede sider på Facebook blitt ganske annerledes. Ta gjerne kontakt på orjan@tenk.as dersom du ønsker bistand til hvordan det kan gjøres.

 12. Helene says :

  Hei!
  Jeg har gjort dette på en side jeg har laget, men skulle gjerne fått laget mer enn en egendefinert fane. Når jeg redigerer siden og går på FBML og trykker rediger der, kommer automatisk den fanen jeg har laget frem slik at jeg kan redigere denne. Er det mulig å få laget nye slike faner?

  • Hilde says :

   Hei Helene! Facebook endrer seg hele tiden, og nå er det slik at FBML ikke lenger er i bruk. Istedet kan man laste inn en lignende applikasjon; Static iFrame, som gir tilsvarende muligheter som FBML. En mye brukt applikasjon er https://apps.facebook.com/iframehost-rss/?fb_page_id=127552424003735

   Grunnen til at du ikke fikk til å legge inn en ny side med FBML når du trykket nå den, er fordi da kommer du til den allerede installerte siden. For å legge til en side til, må du installere en applikasjon til. Det samme gjelder Static iFrame. Man må altså ha en egen applikasjon per egen side. På linken over vil du kunne se at det står «Need more than one tabs?» nederst. For å legge til en side nummer to, må du derfor installere en ny applikasjon ved å trykke deg fram der.
   Trenger du bistand til hvordan dette gjøres, er det bare å ta kontakt på hilde@tenk.as

Trackbacks / Pingbacks

 1. Anonym - 09.04.10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: